Sunday, January 4, 2015

Cum realizati fotografii reusite la nunti?

Chiar daca pentru unii este foarte usor in a realiza fotografii reusite la nunti , pentru cei care nu au practicat aceasta latura a fotografiei , este destul de dificil sa satisfaca mirii, si asta insemnant sa afie atat de multumiti , incat sa te recomande ca fotograf.


Echipamentul foto necesar

Aparatul foto care se recomanda fotografierii de nunti trebuie sa indeplineasca cateva criterii minime:

Zgomot de imagine scazut in biserica- asta nicidecum nu inseamna ca fotografia ar avea sunet ci se refera la granulatia pe lumina scazuta.

Viteza de lucru- Pentru a nu pierde anumite momente importante e indicat ca aparatul foto sa aiba o viteza de focalizare si declansare cat mai aproape de realitate. Totusi acest nu e neaparat necesar daca fotograful are oarescata experienta si stie sa anticipeze anumite momente.

Plaja focala- e bine sa aveti plaja focala de la ultra-wide pana la tele folosindule fiecare la momentul potrivit: daca un ultrawide se poate folosi cand anumite persoane nu intra in cadru la poza de grup, teleobiectivul e necesar pentru a surprinde ipostaze de la distanta (pentru a nu intra in sufletul omului) dar si pentru a obtine blurul fundalului.

Blitul- e aproape indispensabil fotografierii de nunti , si asta pentru ca e indicat sa eliminati umbrele create de soarele puternic (flash fill in ) dar si pentru a suplinii cu lumina de umplere.

Obiectiv macro- sunt folosite pentru a surprinde detalii precum inelele mirilor , sau florile care se pun in piept.


Portofoliu
 Portofoliul care este prezentat trebuie sa fie pe cat de complex pe atat de profesional


Preturi silivrari fotograf nunti
Albumul Foto- e indicat sa fie cat mai mare cu cat mai multe pagini  , pentru a avea un impact cat mai mare
DVD-ul trebuie sa fie cu atentie realizat si nu numai flecmate fotografiile pe dvd ci cu atentie editate inainte.
Preturi- preturile fotografilor de nunti incep de la 100 euro in mediu rurla (pentru o nunta completa) si pretul poate creste odata ce ajungem in mediu urban sau daca trecem granitele Romaniei.


Fotografia de nunta ca o afacere
Daca se poate numi , fotografia "afacere " putem spune cu usurinta ca fotografia de nunta nu este o afacere .


No comments:

Post a Comment