Thursday, January 22, 2015

Cum am facut aceasta fotografie?

De ce aveti nevoie?

un acvariu, o floare, doua blitz-uri care poate fi declansate de la distanta, cativa litri de apa , filtru colorat (fotogel), un trepied, o lingurita

Cum se face?

Se umple acvariu cu apa, se aseaza flashurile unul in lateral unul in contralumina , filtru colorat se pune pe flashul din fata camerei (dar daca stiti sa lucrati cu WB , puteti pune filtru si pe flashul frontal). Floarea se pune cu capul in jos in acvariu (in apa) sustinuta de ceva parghii pentru a sta. Se agita apa cu lingura si scoateti repede lingura din apa TAC , gata poza.
Obiective recomandate: Nu se poate spune ca exista un anume obiectiv cu care sa fotografiati , eu am folosit un 60mm macro de la nikon.

Ce setari se folosesc la aparatul foto?

 

Timpul de expunere este maximul cu care poate lucra declansatoarele . Diafragma este data de lumina de la blituri probabil acestea trebuie setate manual.

Cum se calculeaza diafragma in functie de puterea blitului?

Toate bliturile au un GN (guid numer) care se refera la puterea blitului declansat la 1/1 din putere cu iso 100 la un obiectiv de 50mm. Se imparte numarul ghid la distanta dintre blitz si dubiect si se obtine valoarea diafragmaei.
In cazul nostru: GN=60, distanta 1 metru iso 200 puterea blitului 1/4; calculam standardul dupa care ajustam. 1/4 din gn =15 la 1m avem diafragma 15 si pentru ca folosim iso 200 , marim cu o treapta diafragma .

Spor!

No comments:

Post a Comment