Monday, February 23, 2015

Laboratorul foto clasic

Poate esista multi fotografi care nu au developat pana acum un film sau nu au marit o fotografie si ma gandeam ca ar fi interesant sa afle mai multe lucruri despre laboratorul foto clasic.
In cele ce urmeaza vom afla despre cum puteti developa un film foto dar si cum se ajunge la rezultatul final "fotografia pe hartie.

De ce e bine sa stiti cum se developoeaza pozele?

 E bine sa stiti cum se developeaza pozele , pentru ca pe acelasi principiu va developati la magazin pozele. Chiar daca au aparut mai recent , metode noi de a realiza fotografii, pe transfer termic sau injet, se pare ca a ramas cea mai calitativa metoda cea clasica de a developa clasic.

Care ar fi costurile de developare acasa?
Mi-e destul de greu sa dau cifre , dar va pot spune ca exista cateva avantaje daca decideti sa mariti acasa.
Tanc de developat ~ 100 lei
Set 2 tavi ~312 lei
aparat de marit - incepe de la 2000 lei
Aceste preturi sunt de client gold F64 dar nu e neaparat sa le cumparati de noi; la un 200-300 lei le puteti achizitiona tot laboratorul de pe piata secound hand.

 

Care ar fi beneficiile developarii acasa?
Puteti face crop la imagine
   -pana sa apara era digitala nu se putea face crop la o imagine , astfel ca fotograful trebuia sa incadreze foarte corect imaginea iar sursa cea mai eficienta era sa faca crop in laboratorul foto clasic
puteti developa filme late 
   - un mare avantaj al developarii pozelor acasa , este acela ca se poate face reincadrarea imaginii
aveti controlul calitatii
   - De cele mai multe ori , laboratoarele developeaza cu substante folotite care le recircula , astfel ca fotografiile rezultate nu mai au durata de viata a culorilor scrisa de producator



No comments:

Post a Comment